Te is megijedsz, ha másfajta magyarázatot hallasz korrepetáláskor, mint a suliban?

Előfordul, hogy a Matek Oázis videóban másképpen tanítunk, másképpen magyarázunk egy új anyagot, mint ahogyan a suliban vettétek. Miért van ez? Azért, mert úgy építjük fel a tananyagokat, ahogyan meggyőződésünk szerint a lehető legkönnyebb megérteni.

Gondolj csak bele, ha a suliban jól tanítanák, nem lenne semmi gondod!

Pontosan azzal van probléma, AHOGYAN tanítják.

Kértem (az unokámat), mondja el hogyan tanulják az iskolában. Nem így (ahogyan a videókon) -, de ez tetszett neki, és 95%-ban meg is csinálta. ...Ha a gyermek nem érti a lényeget, csak betanulja, akkor baj lesz." - írja a facebook hozzászólásban Kálmán Ferencné.

Nem Te vagy az oka annak, hogy nem érted, hanem a magyarázat módja, a tananyag felépítése és a rohanás teszi, hogy világos kép helyett zűrzavar alakul ki a fejedben. Nem csoda az sem, ha megutálod az egészet. Ne hidd el, hogy a hiba benned van, mert "figyelmetlen" vagy,  mert nem elég jók a képességeid, stb...stb.

Ne hidd el, hogy a hiba benned van!Ne hidd el, hogy a hiba benned van!

Az a fontos, hogy értsd a matekot és a feladatokat meg tudd oldani

A matek esetében nem az a kérdés, hogy hogyan jutottál el a megértésig, hanem az, hogy érted-e, és a feladatokat meg tudod-e oldani.

Ezt kérik számon az iskolában is. Lehet, hogy van olyan tanító néni, matektanár, akinek sértőnek érzi, ha valaki mástól is tanul a gyermek, pláne, ha másképp. De attól még, ha a  feladatokat jól oldja meg, akkor jó osztályzatot is kell kapnia rá. Azért bízom benne, hogy a pedagógusok többségének ez nem okoz problémát, és örülnek neki, hogy ha ügyes, okos a tanítványuk.

Ha számodra is a matek tudás a fontos (hogy pl. tudd a százalékszámítást, a törteket, a negatív számokat, a függvényeket, stb...), akkor nyugodtan ránk bízhatod magadat!  Ne azzal törődj, hogy  mit miért mondott a tanár vagy a nyakatekert tankönyv. 

Ha ugyanúgy építenénk fel a tananyagot, mint a suliban, ugyanúgy nem értenéd.

Ezért egy olyan tananyagot dolgoztunk ki a régi, bevált tanítási módszereket és az új lehetőségeket ötvözve (sokéves korrepetálási és tanítási tapasztalattal), amivel garantáltan összeáll a  fejedben a kép, és megfelelő rutinra teszel szert a feladatmegoldásban.

És persze, ha megértetted a Matek Oázisban az összefüggéseket és begyakoroltad a feladatokat, már gond nélkül érteni fogod a tanárodat is, és a feladatokat is a tankönyvedből.

Az új tananyag jó felépítésének "titkai"

  1. Csak megfelelő alapokra lehet építeni (az előismereteknek stabilnak kell lenni)
  2. Az új ismeretnek megfelelő felvezetés kell – legyen hova kötni.
  3. Fontos a megfelelő logikai - tapasztalati felépítés, jó struktúrában felépített magyarázat, ami megfelel a gyermek életkori sajátosságainak.
  4. Példák, feladatok minden lépéshez, hogy a friss ismereteket alkalmazni is tudja - mert csak így tud elmélyülni.

Ha ezekből bármelyik hiányzik, akkor jön a zűrzavar a fejekben. Ha az iskolai magyarázat nem tudja mindezt, akkor bizony másként KELL otthon elmagyarázni, hogy megértse, miről van szó a suliban. Ez az, amiben mi tudunk segíteni nektek a tananyag csomagjainkkal.

Próbáld ki Te is, hogy miért ilyen elégedettek felhasználóink ezrei, és miért tudnak olyan jó eredményeket elérni az interaktív tananyagokkal!

Kattints ide a tananyagokért, válaszd ki az évfolyamodat, és bátran próbáld ki az ingyenes videókat »

B.B.Bea
B.B.Bea
A szerethető matektanulás szakértője, matektanár
​​​​​​​

ÚJ CSALÁDI CSOMAG

Most bevezető áron!

ÉRDEKEL
Elolvasom [TV2 felvétel:] Matek Oázis az Életmódi című műsorban

[TV2 felvétel:] Matek Oázis az Életmódi című műsorban

2023. szeptember 27.

Létezik a módszer amivel a gyermek online saját tempójában tudja bepótolni a matekos hiányosságait vagy az aktuális tananyagok, és ezáltal akár 2-3 jegyet is javíthat matekból.

Szabad-e matekozni hétvégén?
2023. március 10.

ÚJ CSALÁDI CSOMAG

Most bevezető áron!

Most bevezető áron!