TV Életmódi magazin - 2020. november 29.-i adás

A médiában a felvételi felkészülés mostanában a legforróbb téma, ha matektanulásról van szó. Hálás vagyok, hogy a TV2 és az RTL klub több műsorában, valamint a Manna FM és a Mex rádió csatornáin is elmondhattam, hogy mitől különleges a középiskolai felvételi vizsga, és hogyan lehet sikeresen felkészülni rá. 

A TV2 Életmódi c magazinműsor 2020. november 29-i adásában is arról kérdeztek, hogyan lehet eredményesen felkészülni a felvételire. A szerkesztő a műsorban az elmondottakból a következő gondolatokat emelte ki:

A matek felvételire külön, célzottan fel kell készülni, nem elég az iskolai tananyag!

Előbb fel kell építeni azt a tudást, ami a típusfeladatok megoldásához kell, az alapokat, amire építeni lehet. Ezután jöhetnek a korábbi felvételi feladatsorok.

Sokat kell gyakorolni, de lehetőleg irányított, vezetett módon, hogy ne kudarcélményei legyenek, és fejlődni tudjon a gyermek.
A matematika végigkísér bennünket az iskolai évek alatt.
A jobb matek eredmény megkönnyíti a továbbtanulást!

A felvételi feladatok nehezek: összetett szöveges feladatok, kombinatorika, geometria... Komplex logikai gondolkodást, fejlett térszemléletet igényelnek. 

Átlagos matekos képességgel is be lehet jutni akár a legjobb gimnáziumokba is azoknak, akik megfelelő segítséggel, jól felépített felkészítéssel kitartóan gyakorolnak. Ha valaki "profivá gyakorolja" magát, akkor a vizsgahelyzetekben is tud majd automatikusan teljesíteni, mert lesz megfelelő önbizalma és tartaléka a jó teljesítményhez.

Egy jó felvételi felkészítőnek a legfontosabb feladata az önbizalom erősítése. Ennek legjobb "eszköze" a sikerélmény, hogy megtapasztalja a gyermek: "igen, megy ez nekem!". Ezért nem elég a kész megoldásokat nézegetni. Egy jó tréningben rengeteg - megválaszolható - kérdés van, amivel nem csak teszteli a tudását, hanem sok sikerélményt is szerez a gyermek.

TV Életmódi magazin - 2020. november 29.-i adás - felvételi felkészítés
A teljes adás megtekintéséhez kattints ide (A középiskolai  felvételiről szóló beszélgetés az adás 16. percnél kezdődik.)

Végül arra biztatlak, hogy készüljön a Te gyermeked is irányítottan a középiskolai matematika felvételire a Matek Oázis oktató programmal, amit úgy készítettünk el kollégáimmal, hogy rövid idő alatt is hatékonyan és sikeresen fel tudjon készülni minden 4., 6. és 8. osztályos gyermek.

8.-os felvételi felkészítés vásárlás »

6.-os felvételi felkészítés vásárlás »

4.-es felvételi felkészítés vásárlás »

B.B.Bea
B.B.Bea
A szerethető matektanulás szakértője, matektanár
Elolvasom "De az iskolában nem így tanították!"

"De az iskolában nem így tanították!"

2024. március 04.

Több szülő úgy véli, hogy nem szabad a gyereknek másképpen tanítani a matekot (de persze mást sem), mint ahogyan az a suliban elhangzott. Mert különben csak "megkeveredik" szegény gyerek.

Szabad-e matekozni hétvégén?
2023. március 10.