Van, aki szerint  NEM: a hétvége a kikapcsolódásé, pihenésé, lelki feltöltődésé.

És van, aki szerint IGEN: a hétközbeni sűrű feladatok miatt csak hétvégén van lehetőség felzárkózni, felkészülni a következő dolgozatra, vagy pótolni, ha szükséges.

Mit mutat a gyakorlat?

A valóságban a hét melyik napján tanulnak többet a diákok a Matek Oázisban?

Amikor a diákjaink sok jutalom csillagot⭐ gyűjtenek, akkor tudjuk, hogy aznap sokan szorgalmasan matekoztak, mert válaszoltak egy csomó kérdésre a videókban. A tanulási aktivitás tehát jól mérhető a naponta begyűjtött csillagok számával.

Meglepő, de hétről hétre ugyanúgy hullámzik az aktivitás hétfőtől vasárnapig. És ez nem függ attól sem, hogy a tanév melyik szakaszában vagyunk.

⭐⭐⭐ Hogyan lehet csillagokat gyűjteni a Matek Oázisban?

Ha a tananyagokban a kérdések többségére helyesen válaszolsz, csillagokat ⭐ kapsz. 🙋‍♀️ Apró lépésenként kérdezünk, ezért ez nem nehéz, csak figyelni kell és gondolkodni.

Csillagot lehet szerezni az interaktív videó leckékkel, a tesztekkel, és a készségfejlesztő játékokkal is. Egy tananyagra legfeljebb 3 csillagot lehet kapni ⭐⭐⭐, de aki több tananyagot is elvégez egy nap, az több csillagot is bezsebelhet. Minél többet, annál jobb! 🤩

Kupával díjazzuk azokat, akik az adott alfejezet minden egyes leckéjét végigveszik 🏆. A teljes témakör megtanulásáért jár a legértékesebb jutalom: a korona 👑.

Az összegyűjtött jutalmakat belépés után(!) a személyes Dicsőségfalon lehet követni.

Sikerélmény, mint tanulási motiváció a Matek Oázisban

Bár passzív szemlélőként is végig lehet nézni a tananyagokat ("mozizni"), de az nem sokkal jobb annál, mint a matekórán ülni 🥱 Ezzel szemben sokkal hatásosabb és még szórakoztatóbb is tényleg elgondolkodni a kérdéseken, és úgy válaszolni. Így lehet a Matek Oázisban használható tudást, és sikerélményt, önbizalmat szerezni. 😃❗

 

Vasárnap tanulnak a legtöbben 😯

Szeptember elsejétől február végéig kiszámoltuk, hogy átlagosan hány csillagot gyűjtöttek a diákok a Matek Oázisban a hét egyes napjain. Az eredményt mutatja ez az oszlop diagram:

Átlagos tanulási aktivitás a Matek Oázisban a hét napjain

Ahogy a diagramról leolvashatod, vasárnap tanulnak a legtöbbet a diákok. Azután hétfőn ez lecsökken, majd enyhén emelkedik szerdáig. Pénteken gyakorolnak legkevesebben- de ez érthető is.  Szombaton visszanő az átlag fölé, és vasárnap a heti átlag csaknem kétszeresén éri el a csúcspontját.

A többség szerint tehát szabad hétvégén tanulni. Sőt, vasárnap tanulnak a legtöbbet a Matek Oázisban.

 

Miért érdemes hétvégén matekozni?

Biztos sokan a hétfői szorító határidő miatt tanulnak vasárnap😟.Persze jobb lenne hétvégén kikapcsolódni😎, de jönnek a dolgozatok, tesztek, muszáj készülni. A jó hírünk, hogy a Matek Oázisban igazán gyorsan lehet haladni🏃‍♀️. Tudják ezt az előfizetőink is, így a hétvégébe azért könnyebb beiktatni egy kis matekozást is.

Van néhány eset, ami miatt érdemes egy kis többlet időt szánni a matekozásra, akár a hétvégén is:

1. A korábbi hiányosságok pótlása

Sajnos a többségnek gondjai vannak a matek alapokkal is, az távoktatás pedig sok esetben tovább rontott a helyzeten. A hiányosságok megkeserítik a hétköznapokat🥺, de még a hétvégéket is, egészen az érettségiig🎓. Ezért jó "befektetés" lehet egy-két hétvégét rááldozni a pótlásra a nyugodtabb, és szebb jövőért 😊
 
A legkritikusabb elmaradások pótlása egyáltalán nem reménytelen, sőt! A PÓTOLD A HIÁNYOSSÁGAIDAT csomagokat pontosan ezért fejlesztettük ki. Egy-két hétvége elégséges, és azután máris sokkal könnyebb és érthetőbb a matek az órákon is.🙋‍♀️

Kattints ide a "Pótold a hiányosságaidat" tananyaghoz »  
 

2. Felzárkózás a héten tanultakból

Ha nem sikerült mindent elsajátítani a heti tananyagból, azt hétvégén érdemes pótolni. Az órákon is gondot okozna a hiánya😯, nem is beszélve arról, ha hamarosan dolgozat írás következik😲! Jobb időben megelőzni a bajt, mielőtt túl nagyra dagad.
 
A Matek Oázisban a suliban tanult aktuális témakört az első interaktív videótól kezdve az utolsóig érdemes sorban végigvenni! Bele-bele kattintani csupán időpazarlás, mivel csak annak lesz igazán érthető a magyarázat, aki a szépen sorban halad. Ezt jutalmazzák a csillagok⭐, kupák🏆 és koronák 👑 is!

A matek felzárkózásra érdemes időt fordítani, akár a hétvégén is.
 

3. Játszani a hétvégén is szabad! 🎮😉 

A Matek Oázis készségfejlesztő játékokkal sokkal többet lehet gyakorolni egységnyi idő alatt, mint bármilyen feladatlappal, és még szórakoztató is!😃 A kisebbek bőven találnak játékot🚀, amivel persze a nagyobbak is szívesen játszanak. Igazi különlegesség, hogy NAGYOKNAK IS készítünk készségfejlesztő játékokat.

Előfizetők automatikusan az összes játékhoz hozzáférnek, de szabadon is lehet néhány játékot használni.

Kattints ide a JÁTÉK oldalhoz »

Gyűjtsétek a csillagokat! 🤩

Minél több jutalom csillagot gyűjtetek a Matek Oázisban, annál jobban fog menni a matek.

Minél több csillagot gyűjtetek, annál könnyebben fog menni a matek.😊 Legyen az inkább hétközben, egyenletesen elosztva, de a fenti kivételes esetekben lehet hétvégén is.

Ha Te már előfizettél a Matek Oázisra, kattints ide a tananyagokhoz »

Ha még nem vagy előfizető, a hétfőnként frissülő "A hét legnépszerűbb videói" c. ingyenes sorozat tananyagit ajánljuk »


Eredményes, jó matekozást kívánunk!

B.B.Bea
B.B.Bea
A szerethető matektanulás szakértője, matektanár