Sok diákot láttam már, aki bólogatott, hogy érti, de a példákat mégsem sikerült megoldania. Persze, mert nem oldott meg önállóan feladatokat, és így nem derülhetett ki, hogy valójában nem teljesen érti, azaz nem alkalmazás-szinten. (A legtöbb mai diák ebbe a hibába esik: megnézi - akár netről - sok szép feladat megoldását, és azt hiszi, hogy akkor már ő is tudja. Pedig nem...)
 

Olyan ez, mint amikor elmagyarázzák valakinek a parton az úszás technikáját, hiába érti, ha bedobják a mélyvízbe, nem lesz jó vége.

Ugyanakkor ismerek szülőket, akik "orrvérzésig" gyakoroltatják gyermekükkel a matekot, mégsem megy szegénynek, csak kínlódik vele a gyerek, ráadásul akaratlanul földig rombolja a maradék önbizalmát is. Mert amit csak "érteget", és nem állt össze kerek egésszé, azt hiába gyakorolja.

Ugyanígy hiába küldjük vízbe a gyereket, hogy gyakoroljon, ha rossz a technikája, ha a teljes mozdulatsor nincs összhangban, csak kapálózni fog.

Ahogy az úszásoktatásban, ugyanúgy a Matek Oázisban is a játékos magyarázat és a gyakorlás kéz-a-kézben halad.  

Az interaktív videókban miközben magyarázunk, lépésről-lépésre visszakérdezünk, hogy valóban világos-e a lényeg. A gyakorlásra pedig már menet közben sor kerül. És persze sokat lehet gyakorolni még ezután is, de akkor már egy valóban HASZNÁLHATÓ tudás birtokában.

Csak így érdemes tanulni a matekot. Így lehet végleg megszabadulni a matek mumustól és CÉLBA ÉRNI!

A Matek Oázis előfizetők ezért tudják elérni a céljaikat. Ezért adunk 100% pénzvisszafizetési garanciát a jegyjavításra.

 
 
A Matek Oázis számtalan ingyenes anyaggal és profi előfizetéssel is támogat – te döntöd el, melyikre van szükséged.

https://www.matekmindenkinek.hu/tananyagok

Szeretettel várunk a Matek Oázisban!

 

B.B.Bea
B.B.Bea
A szerethető matektanulás szakértője, matektanár
​​​​​​​
 
Tavaszi kihívás​​​​​​​
TAVASZI KIHÍVÁS
Matekozással most duplán nyerhetsz! 
A jobb jegyen kívűl most Laptop-ot vagy
más  értékes nyereményt zsebelhetsz be!
Elolvasom "De az iskolában nem így tanították!"

"De az iskolában nem így tanították!"

2024. március 04.

Több szülő úgy véli, hogy nem szabad a gyereknek másképpen tanítani a matekot (de persze mást sem), mint ahogyan az a suliban elhangzott. Mert különben csak "megkeveredik" szegény gyerek.

Szabad-e matekozni hétvégén?
2023. március 10.

Tavaszi kihívás​​​​​​​
​​​​​​​

TAVASZI KIHÍVÁS

Matekozással most duplán nyerhetsz! 
A jobb jegyen kívűl most Laptop-ot vagy más  értékes nyereményt zsebelhetsz be!