Szurkolok Neked, hogy az új tanévben ne okozzon gondot matek. Ha betartod az alábbiakat, garantálom, hogy elviselhető mennyiségű tanulással jó eredményt fogsz elérni. Nem lesz az az érzésed, hogy legszívesebben világgá mennél a matek dolgozatok előtt, és az iskolabezárások sem okoznak fennakadást.

1. Rendszeresen használd a Matek Oázist, hogy egy üdítőbb matekkal találkozz!
 
Minél több videót nézel meg, annál könnyebben fog menni a matek. A matektanulás olyan, mint a virágöntözés. Ahogy a virágot rendszeresen kell öntözni, és nem elég akkor meglocsolni, amikor már félig kiszáradt, így a matekot sem akkor kell tanulni, amikor már baj van, vagy holnap dolgozat. A titok a RENDSZERESSÉGBEN rejlik.

 


virág öntözés
 
2. Módszeresen tanulj

Amikor elkezdtek egy új témakört a suliban, akkor nyisd meg a Matek Oázist, és kezdd el átvenni annak a témakörnek a tananyagait az elsőtől az utolsóig. (Ha nem találnád, használd a beépített kulcsszó keresőt! Ha nagyon nem találod, szólj nekünk!)

Ha csak random belekapsz egy-egy videóba, nehezebb lesz felvenni a fonalat, és elmarad a "NAHÁT, EZ ILYEN KÖNNYŰ!?" élménye.

3. Ismétlés a tudás anyja

A "Pótold a hiányosságaidat!" videókkal rendkívül gyorsan át tudod nézni a tavalyi lényegesebb ismereteket. Tudod, milyen jó érzés a suliban, mikor mindent értesz, és a régebbi tudás nem csak ködös foltokban van az emlékeidben?!
 

4. Kudarc helyett sikerélmények

A tanulási motiváció kulcsa a sikerélmény. Gyűjts minél több sikerélményt, és előbb utóbb örömöt találsz a tanulásban, még a matekban is! :)

A tananyagainkban érthető, kis lépésekben építjük fel a magyarázatokat. Minden egyes kis lépés közben visszakérdezünk. Ez a fajta interaktivitás Matek Oázis különlegessége. Ilyet máshol nem találsz.

Ha az egyes videókat az elejétől szépen módszeresen végignézed, és gondolkodás után válaszolsz a kérdésekre, akkor garantálom, hogy sok apró sikerélmény mellett hamarosan komoly sikereket is bezsebelsz.

5. Ne veszítsd el a fonalat!

Jó ötletnek tűnhet elbliccelni a matekozást, és helyette pihenni, szórakozni. Azonban biztosan Te is tapasztald, hogy ha matekból kihagysz, hamar elveszíted a fonalat, amitől úgy érzed magad, mint a fuldokló, aki fölött átcsapnak a hullámok.

Megéri következetesnek és kitartónak lenni: stresszmentes matek, szép eredmények, sikerélmények, egészséges önbizalom lesz a jutalmad. Sokkal jobban, boldogabban, felszabadultabban fogod érezni magad a suliban!

Az érthető és sikerélményekben gazdag tananyagainkkal segítünk Neked, hogy könnyebb legyen kitartani, és nagyobb kedvvel, sőt örömmel vehesd az egyre nagyobb akadályokat matekból.


Gyere, és kezdd el az ismétlést (ha eddig még nem tetted), hogy lendületesen, sikerélményekkel kezdődjön az új tanév » 

B.B.Bea
B.B.Bea
A szerethető matektanulás szakértője, matektanár
Elolvasom "De az iskolában nem így tanították!"

"De az iskolában nem így tanították!"

2024. március 04.

Több szülő úgy véli, hogy nem szabad a gyereknek másképpen tanítani a matekot (de persze mást sem), mint ahogyan az a suliban elhangzott. Mert különben csak "megkeveredik" szegény gyerek.

Szabad-e matekozni hétvégén?
2023. március 10.