Elolvasom

Matek Oázis Készségfejlesztő Játékok

2021. december 08.

A mi karácsonyi ajándékunk a téli szünetre, hogy az eddig elkészített összes játékunkat teljesen ingyenessé tettük. Játékos kikapcsolódás, miközben készséggé válik a matek. Sőt, az angol nyelv is!

Elolvasom

Mikulás és a logika - ÉRETTSÉGIRE KÉSZÜLŐKNEK :)

2021. december 03.

Mi a logikai megfordítása ennek az állításnak? "Ha jön a Mikulás, akkor nem tanulok a matekérettségire."

Elolvasom

A matektudás nem csak a kiváltságosoknak jár. Akkor hol a gond mégis?

2021. november 12.

Sokan hiszik azt, hogy a matek tanuláshoz valami speciális velünk született adottság szükséges. Pedig nem csak „Kiváltságosoknak” adatik meg, hogy jók legyenek matekból...

Szöveges Feladatok Ingyenes Hétvége

Vasárnap estig az összes szöveges feladatot szabadon megnézhetitek a Matek Oázisban - minden osztálynál. Sőt, a FELVÉTELI és az ÉRETTSÉGI felkészítő oldalakon is!

Meglepő összefüggések a matek érettségiddel kapcsolatban

Meglepő összefüggéseket találtunk a 11.-es év végi matekjegy és a matek érettségi érdemjegy között. Mire lehet számítani a statisztika alapján?

Nem reménytelen a matek érettségi

A legtöbb diák érettségi előtt még javában gondolkodik, hogy mi is szeretne lenni. Már el kéne dönteni, hova adja be a felvételi lapját, vagy merre menjen tovább egyáltalán. Számolgatják, hogy van-e esélyük bekerülni egy vágyott szakra. Nagyon sok diák érzi azt, hogy a lehetőségei be vannak korlátozva...

Ne kelljen lemondania egyik gyermeknek sem az álmairól azért, mert nem megy jól a matek!

Hány olyan történetet hallottam már, hogy a matek miatt kellett pályát módosítania egy fiatalnak. Van olyan felnőtt 40-es ismerősöm, akit már diákként is a műszaki dolgok érdekelték igazán, de nem ment neki a matek, és így énektanárnak tanult tovább. Egyetlen énekórát sem tartott, és még ma is keresi az igazi helyét. Azt valljuk, hogy ennek nem kell így lennie!

Nem csoda, ha gyermeked nem akar matekozni! De mit tehet ezzel a szülő?

Szülőkkel beszélgetve időnként elhangzik, hogy megbeszéli a gyerekkel, hogy akar-e a Matek Oázissal matekozni. És persze a gyerekek egy része nem akar.

Ez használ, ha menekülni akarsz a matematikától

A 21. század szakmáihoz nagy szükség van a biztos matematika tudásra, mégis sok diák szenved a matek miatt. Miért van ez, és mit tehetsz, ha Te is legszívesebben elmenekülnél a matektanulás elől? Erről szól a Mex Rádióban elhangzott riport alapján készült írásunk.

TV2 Innovátor: Stohl Luca bemutatja a Matek Oázis innovációt

A műsorvezető is lelkesen gyakorolt a Matek Oázissal, és elárulok egy kulisszatitkot is.

Minden évben le kell győzni a sárkányt

A matek olyan, mint a mesebeli sárkány, aminek egy idő után képes kinőni a levágott feje. Hiába harcolunk meg vele, hiába győzzük le, a következő évben újabb feje nő, újabb kihívással kell megküzdeni a diákoknak.

Segítség, megbuktam matekból! Mit tegyél, ha pótvizsgáznod kell?

Az egyetlen valódi bukás, ha feladod. A hibáinkból tanulhatunk, és ez megerősít minket. Bizonyára korábban is voltak már nehézségeid, amit sikeresen megoldottál. Ne ess kétségbe, ha Te is akarod, akkor ezt is ugyanúgy meg fogod tudni oldani. Hogyan?

ÍGY ÉLD TÚL AZ EGYETEM ELSŐ FÉLÉVÉT! 6+1 TIPP GÓLYÁKNAK

Az egyetem/főiskola első féléve sokszor még a jó eszű diákokat is hideg zuhanyként éri. A legtöbben már az első félévet lezáró vizsgaidőszakban „elvéreznek”

Hogyan éljük túl az iskolakezdést? Tippek diákoknak

Az alábbi tippek segíthetnek, ha szeretnél az idén sikeresebb lenni a suliban, de közben jól is akarod érezni magad:

Hogyan éljük túl az iskolakezdést? 7+1 tipp szülőknek

Alábbi tippjeinket szülőknek állítottuk össze, elsősorban azért, hogy lendületesen kezdődhessen a tanév, de valójában bármikor később is eredményesen alkalmazhatók.

Ismétlés a tudás anyja, tesztelés a tudás apja:)

"Ismétlés a tudás anyja" - tartja a mondás. De vajon tényleg igaz ez a mondás? Magyar kutatók vizsgálata szerint a tanulásban fontosabb a tesztelés, mint az ismétlés...

A matek és a befőzés - Ha ezt most megteszed, sokkal barátságosabb lesz szeptembertől a matek

Minden nyáron elmondom tanítványaimnak, hogy olyan a nyári tanulás, mint a befőzés vagy a lekvár eltevés: ha most nyáron dolgozol vele, akkor ősztől élvezitek a nyári munka gyümölcsét. És még a matekkönyvet sem kell elővennetek. De hogyan?

Nyári matek gyakorlás és pótvizsga felkészítés (TV2 Életmódi 2021.06.28.)

Habár a nyár a pihenésé, a rendszeres nyári gyakorlás mégis hasznos lehet a szinten tartásra, vagy a lemaradások pótlására.

Segítség, megbukott a gyerek matekból! Mit tegyen a szülő, ha megbukik a gyereke, és pótvizsgára kényszerül?

Megértem, hogy felkavar, ha kiderül, hogy pótvizsgázni kell gyermekednek. Sok szülő ezt saját kudarcaként éli meg, és csalódottnak érzi magát. Ehhez szeretnék segítséget nyújtani ebben a cikkben.

Matektanár válaszol - Mit kell tudni a matematika pótvizsgáról (vagy javító vizsgáról)?

Ha abba a szörnyű helyzetbe kerültél, hogy gyermekednek pótvizsgázni kell matekból, akkor biztos benned is egy csomó kérdés tolong most. KINEK A HIBÁJA, HA PÓTVIZSGÁZNI KELL A GYEREKNEK?

Hiszünk abban, hogy egy bukásból még sok jó sülhet ki...

Sok szülő azt hiszi, hogy a gyerek azért bukott meg matekból, mert hanyag és figyelmetlen volt. Több ezer gyerek oktatása után rájöttünk, hogy a legfőbb ok az, hogy már sokkal korábban lemaradt és nem értette igazán.

Pótvizsga Sikerkalauz - "Csak az veszít, aki feladja. A többiek mind győztesek" (Paulo Coelho)

Miért nem sikerült? Miért Te, miért pikkel rád...? Miért ilyen nehéz a matek? ... és még folytathatnánk... De tudod mit? Ezek azok a kérdések, amiken felesleges őrlődni.

A nyári felejtés veszélyei - Kell-e nyáron matekozni?

Egyre több tudományos kutatás foglalkozik a „Nyári amnézia” - a nyári tudásvesztés jelenségével, komoly szakirodalma van már a témának. A vizsgálatok szerint a tanév eleji ismétléssel az ismeretek egy része visszajön ugyan, de a sok munkával megszerzett tudás jelentős része végleg elveszik.

Így használd a Matek Oázis tananyagokat

Összegyűjtöttük azokat a fontos tudnivalókat, amivel a legtöbbet hozhatod ki magadból a Matek Oázissal: hogyan érdemes nézni a videókat, hogyan találod meg a suliban tanult tananyagot, stb.

Hogyan mehet jobban a matek?

Sosem késő a javításhoz. 1-2 óra gyakorlás után, már látni fogod az eredményt!

Nyílt Hétvége (május 7-9.): A legnépszerűbb témakörök ingyenesen!

Egészen vasárnap estig szabadon használhatod a pillanatnyilag legnépszerűbb matek témakörök minden egyes tananyagát. Bízunk benne, hogy ezzel hozzájárulhatunk ahhoz, hogy fölfelé görbítsd az év végi matek jegyedet.

Szabad-e matekozni hétvégén?

Egyesek szerint hétvégén ne tanujon a gyerek: a hétvége a pihenésé, családé, kikapcsolódásé, lelki feltöltődésé. Mások szerint hétközben olyan elfoglaltak a diákok, hogy csak ilyenkor van lehetőség a felzárkózásra, és felkészülni a dolgozatra. Az elméletek helyett lássuk mit mutat a gyakorlat a Matek Oázisban! A valóságban a hét melyik napján tanulnak többet a diákok?

Életmódi Beszélgetések - Matek Oázis (🎥 videó)

Az alábbi videón Földi Katalinnal, a Daylight Média ügyvezető-producerével beszélgettem a Matek Oázissal való tanulás előnyeiről.

Így tudunk segíteni a tanároknak a digitális oktatásban

Matematika tanároknak, tanítóknak, fejlesztő pedagógusoknak is a legtöbbet szeretnék segíteni ebben a nehéz helyzetben. Megmutatjuk hogyan használhatják a pedagógusok a távoktatásban a Matek Oázist.

Legfrissebb konzultációs tapasztalataim: Hol vannak az elakadások matekból?

A héten ismét két kisiskolással beszélgettem telefonon. Édesek, aranyosak, és fáj a szívem, hogy máris utálják a matekot, és félnek, amikor be kell jelentkezni online órára. Ezeket a tapasztalatokat szeretném megosztani, és kiutat mutatni - nem csak a kisiskolásoknak.

[VIDEÓ + fotók] Életmódi beszélgetés Győrfi Pállal

Győrfi Pál otthonában jártam, ahol két kislányával matekoztunk és beszélgettünk a Matek Oázisról

[RTL Klub - Reggeli 🥐] Hogyan tud a Matek Oázis segíteni az online oktatásban?

Az RTL Klub Reggeli műsorában arról beszélgettünk, hogy hogyan tudunk segíteni az online oktatásban.

[TV2 Életmódi Plusz:] A matek sok gyerek "mumusa", pedig nem kéne, hogy így legyen

TV2 Életmódi Plusz magazinműsor felvétele. A 11.-es Kis Boglárral beszélgettünk a matematika tanulás nehézségeiről, és azok megoldásáról.

Erre a 3 dologra érdemes odafigyelni a szülőnek, ha komoly elakadásai vannak a gyermeknek matekból

Igaz történet egy harmadikos kisfiúról általános érvényű tanulságokkal, a cikk végén személyes felajánlással.

A legújabb kutatás szerint így lehet a leginkább emlékezni a tanultakra (rádió riport)

A legújabb oktatáskutatás szerint, ha valaki gyorsan és eredményesen akar tanulni, akkor bizony van jobb módszer is az ismétléseknél.

Teljes témakörök ingyenesen! (kódolatlan hétvége)

A kódolatlan hétvége lezárult, azonban sok-sok ingyenesen is elérhető tananyagot találsz jelenleg is a Matek Oázisban. Mutatjuk, hol találod őket.

A legtöbb családban a matekjegy okozza a legnagyobb csalódást (rádió interjú)

Itt a félév vége, a diákok kézhez kapják a félévi bizonyítványaikat. A matek ilyenkor sokszor a neuralgikus pont: A legtöbb családban a matekjegy okozza a legnagyobb csalódást. Mi a baj a matekkal?

Manna FM: Hogyan javítható ki a félévi matekjegy? (rádió interjú)

Itt a félév vége, a diákok kézhez kapták a félévi bizonyítványaikat. A matek ilyenkor sokszor a neuralgikus pont: A legtöbb családban a matekjegy okozza a legnagyobb csalódást. Mi a baj a matekkal?

Mire érdemes figyelni az idén érettségizőknek? (rádió interjú)

Minden vizsgahelyzet stresszes, de az érettségi kiemelkedik ezek közül. Mégis bárkinek van remény egy sokkal szebb bizonyítványra?!

Utálok tanulni - Bence úgy érezte, átcsapnak felette a hullámok

„Alapvetően utálok tanulni” - mondta egyik diákunk a telefonban. Sajnos ezzel manapság nincs egyedül. NEM A TE HIBÁD, ha Te is így érzel, mert az iskolarendszer a mai diákok gondolkodásmódjától, életmódjától, szokásaitól idegen, elavult mintákat követ.

Miért kell matekot tanulni? (Beszélgetés a Mex Rádióban)

Gyakran a szülő-gyerek konfliktus állandó forrása a matektanulás. Mi tehet a szülő? Hogyan lehet ezt feloldani, megszabadulni tőle? Miben más, vagy jobb a korrepetáló magántanárnál az online felzárkóztatás?

[Manna FM rádió riport:] Középiskolai felvételi - A sikeres felkészülésről beszélgettünk

Mit tehetek még szülőként a gyermekem felvételi sikeréért? Létezik-e titkos összetevő, amivel megkönnyíthetjük a gyerekünknek a matekozást? Van még idő? Ezekre és hasonló kérdésekre válaszolunk a matek felvételi kapcsán.

Korábbi írásaink