Elolvasom

Így használd a Matek Oázis tananyagokat

2021. május 25.

Összegyűjtöttük azokat a fontos tudnivalókat, amivel a legtöbbet hozhatod ki magadból a Matek Oázissal: hogyan érdemes nézni a videókat, hogyan találod meg a suliban tanult tananyagot, stb.

Elolvasom

Hogyan mehet jobban a matek?

2021. május 09.

Sosem késő a javításhoz. 1-2 óra gyakorlás után, már látni fogod az eredményt!

Elolvasom

Nyílt Hétvége (május 7-9.): A legnépszerűbb témakörök ingyenesen!

2021. május 07.

Egészen vasárnap estig szabadon használhatod a pillanatnyilag legnépszerűbb matek témakörök minden egyes tananyagát. Bízunk benne, hogy ezzel hozzájárulhatunk ahhoz, hogy fölfelé görbítsd az év végi matek jegyedet.

Szabad-e matekozni hétvégén?

Egyesek szerint hétvégén ne tanujon a gyerek: a hétvége a pihenésé, családé, kikapcsolódásé, lelki feltöltődésé. Mások szerint hétközben olyan elfoglaltak a diákok, hogy csak ilyenkor van lehetőség a felzárkózásra, és felkészülni a dolgozatra. Az elméletek helyett lássuk mit mutat a gyakorlat a Matek Oázisban! A valóságban a hét melyik napján tanulnak többet a diákok?

Életmódi Beszélgetések - Matek Oázis (🎥 videó)

Az alábbi videón Földi Katalinnal, a Daylight Média ügyvezető-producerével beszélgettem a Matek Oázissal való tanulás előnyeiről.

[TV2 Életmódi:] Az online oktatás idején milyen segítség működhet jól a matematika tanításban?

Győrfi Pállal beszélgettünk a matektanulásról. Nézd meg a TV2 Életmódi magazin 2021. március 21. adását felvételről.

Így tudunk segíteni a tanároknak a digitális oktatásban

Matematika tanároknak, tanítóknak, fejlesztő pedagógusoknak is a legtöbbet szeretnék segíteni ebben a nehéz helyzetben. Megmutatjuk hogyan használhatják a pedagógusok a távoktatásban a Matek Oázist.

Legfrissebb konzultációs tapasztalataim: Hol vannak az elakadások matekból?

A héten ismét két kisiskolással beszélgettem telefonon. Édesek, aranyosak, és fáj a szívem, hogy máris utálják a matekot, és félnek, amikor be kell jelentkezni online órára. Ezeket a tapasztalatokat szeretném megosztani, és kiutat mutatni - nem csak a kisiskolásoknak.

[VIDEÓ + fotók] Életmódi beszélgetés Győrfi Pállal

Győrfi Pál otthonában jártam, ahol két kislányával matekoztunk és beszélgettünk a Matek Oázisról

[RTL Klub - Reggeli 🥐] Hogyan tud a Matek Oázis segíteni az online oktatásban?

Az RTL Klub Reggeli műsorában arról beszélgettünk, hogy hogyan tudunk segíteni az online oktatásban.

[TV2 Életmódi Plusz:] A matek sok gyerek "mumusa", pedig nem kéne, hogy így legyen

TV2 Életmódi Plusz magazinműsor felvétele. A 11.-es Kis Boglárral beszélgettünk a matematika tanulás nehézségeiről, és azok megoldásáról.

Erre a 3 dologra érdemes odafigyelni a szülőnek, ha komoly elakadásai vannak a gyermeknek matekból

Igaz történet egy harmadikos kisfiúról általános érvényű tanulságokkal, a cikk végén személyes felajánlással.

A legújabb kutatás szerint így lehet a leginkább emlékezni a tanultakra (rádió riport)

A legújabb oktatáskutatás szerint, ha valaki gyorsan és eredményesen akar tanulni, akkor bizony van jobb módszer is az ismétléseknél.

Teljes témakörök ingyenesen! (kódolatlan hétvége)

A kódolatlan hétvége lezárult, azonban sok-sok ingyenesen is elérhető tananyagot találsz jelenleg is a Matek Oázisban. Mutatjuk, hol találod őket.

A legtöbb családban a matekjegy okozza a legnagyobb csalódást (rádió interjú)

Itt a félév vége, a diákok kézhez kapják a félévi bizonyítványaikat. A matek ilyenkor sokszor a neuralgikus pont: A legtöbb családban a matekjegy okozza a legnagyobb csalódást. Mi a baj a matekkal?

Manna FM: Hogyan javítható ki a félévi matekjegy? (rádió interjú)

Itt a félév vége, a diákok kézhez kapták a félévi bizonyítványaikat. A matek ilyenkor sokszor a neuralgikus pont: A legtöbb családban a matekjegy okozza a legnagyobb csalódást. Mi a baj a matekkal?

Mire érdemes figyelni az idén érettségizőknek? (rádió interjú)

Minden vizsgahelyzet stresszes, de az érettségi kiemelkedik ezek közül. Mégis bárkinek van remény egy sokkal szebb bizonyítványra?!

Utálok tanulni - Bence úgy érezte, átcsapnak felette a hullámok

„Alapvetően utálok tanulni” - mondta egyik diákunk a telefonban. Sajnos ezzel manapság nincs egyedül. NEM A TE HIBÁD, ha Te is így érzel, mert az iskolarendszer a mai diákok gondolkodásmódjától, életmódjától, szokásaitól idegen, elavult mintákat követ.

Miért kell matekot tanulni? (Beszélgetés a Mex Rádióban)

Gyakran a szülő-gyerek konfliktus állandó forrása a matektanulás. Mi tehet a szülő? Hogyan lehet ezt feloldani, megszabadulni tőle? Miben más, vagy jobb a korrepetáló magántanárnál az online felzárkóztatás?

[Manna FM rádió riport:] Középiskolai felvételi - A sikeres felkészülésről beszélgettünk

Mit tehetek még szülőként a gyermekem felvételi sikeréért? Létezik-e titkos összetevő, amivel megkönnyíthetjük a gyerekünknek a matekozást? Van még idő? Ezekre és hasonló kérdésekre válaszolunk a matek felvételi kapcsán.

A csinos színésznő esete a matekkal

Danica McKellar mutatós amerikai színésznő. Danica könyvet is írt. De nem a színészi életről, vagy a népszerűség nehézségeiről, hanem valami egész másról: A könyv címe: Math doesn't suck ("Nem nehéz a matek", vagy inkább: "Nem szívás a matek"), ami NewYork Times bestseller lett(!).

Mit jelent a nyitott gondolkodás, és hogyan lehet ezt elérni? (Beszélgetés a Mex rádióban)

Induljunk onnan, hogy vannak zárt és nyitott gondolkodásmódú emberek - és gyerekek is. Nem is hisszük, hogy mennyi minden múlik ezen! Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy az emberek alapvetően két csoportba oszthatók, ha egy nehéz a problémával találják szembe magukat.

Mit tehet a szülő, ha azt szeretné, hogy jó matekos legyen a gyereke? (Beszélgetés a Mex rádióban)

Minden szülő azt szeretné, hogy a gyermeke jó matekos, ügyes, okos legyen a suliban, büszke lehessen rá. Már csak ezért is érdemes lenne tenni ezért, de ennél többről van szó.

A matek szép - bebizonyítom! (Beszélgetés a Mex rádióban)

Jártál már a Prédikálószéken? Ahhoz, hogy valaki meglássa a matek szépségeit, bizony fel kell gyalogolni a hegytetőre. Az a baj, hogy sokan már induláskor, vagy akár félúton bozótosba kerülnek. Elveszítik a kijelölt turistautat, és attól kezdve teljesen kilátástalannak tűnik feljutni a csúcsra…

Érdekel, mit dolgozott gyermeked a Matek Oázisban?

Szülőként jó megoldás lehet, ha eleinte együtt ülsz le gyermekeddel a számítógép elé, amíg rá nem érez az ízére. Azután viszont már önállóan is tud vele haladni, a videókon kívül nem kell neki más segítség. A továbbiakban is gyakorolhatsz szülői (táv)felügyeletet a tanulási napló segítségével.

Otthon könnyebb a matek, mint a suliban? + Tanulási tippek!

Sokan panaszkodnak, hogy otthon minden világos, meg is tudják oldani a leckét, az iskolában azonban valahogy nem sikerül jó jegyeket szerezni. Mi lehet ennek az oka?

TV2 Életmódi: A középiskolai felvételi felkészülésről

Hogyan lehet eredményesen felkészülni a felvételire? A TV2 Életmódi c magazinműsor 2020. november 29-i adásában erről kérdeztek.

Érettségi felkészítés - A tavaly végzettek ajánlásával!

Energizálódj az érettségire! Olvass bele valódi diákjaink valódi véleményeibe!

Gimnáziumi felvételi: 3 gyakori tévhit!!!

A gimnáziumi felvételivel kapcsolatos 3 tipikus tévhitre szeretném felhívni a figyelmedet.

Fekete Péntek helyett...

Nálunk hiába keresed a Fekete Pénteket. Miért?

Önálló és eredményes matekozás a távoktatás idején

A digitális távoktatás idején a Matek Oázisban olyan segítséget találtok, amit 13 éve folyamatosan az önálló otthoni matektanulásra fejlesztünk.

RTL Klub Reggeli: Felvételi kevesebb stresszel és frusztrációval

Az RTL Klub Reggeli című beszélgető műsorában a gimnáziumi matek felvételiről és a felvételi felkészülésről beszélgettünk a műsorvezetőkkel, Peller Annával és Mariannal. Hogyan lehet felkészülni a stresszhelyzetre? Mennyi idő alatt lehet felkészülni? Hogyan erősíthető az önbizalom? Mi van, ha valaki iszonyú lámpalázas? Mi van azzal, akinek hiányosak az alapjai?

Minden évben le kell győzni a sárkányt

A matek olyan, mint a mesebeli sárkány, aminek egy idő után képes kinőni a levágott feje. Hiába harcolunk meg vele, hiába győzzük le, a következő évben újabb feje nő, újabb kihívással kell megküzdeni a diákoknak.

Így lehet megváltoztatni a gyerekek matekhoz való (v)iszonyát [videó]

A TV2 Életmódi magazinjában arról kérdeztek, hogy mi a gond a matekkal, mi a megoldás ha nem megy jól a matek, és végül hogyan lehet a gyerekek matekhoz való viszonyát megváltoztatni.

A SIKERES ÉS ÖRÖMTELI MATEKOZÁS "TITKOS ÖSSZETEVŐJE"

Nem érted, hogy miért menekül gyermeked a matek elől? Hogyan változtathatod át a matektanulást övező frusztrációt és feszültséget örömmé és sikerélményé?

Mitől nehéz a gimnáziumi felvételi vizsga, és hogyan lehet eredményesen felkészülni rá?

Sokan sírva jönnek ki a felvételi vizsgáról, szülők ki vannak akadva.. - halljuk sokszor. Miért ilyen nehéz a matek a gimnáziumi felvételi? Nem igazságtalan ez?

Hogyan készülj fel a matek érettségi kihívásaira?

A matek érettségi feladatsor minden évben sokaknál kiveri a biztosítékot. Mitől olyan nehezek a matek érettségi feladatok, mikor egyébként semmi különösebb "magasabb" matematikai ismeretre nincs szükség a példák megoldásához?

Így cseréljük le a kudarcot sikerélményre

A matekos problémák legtöbb esetben az első matekos kudarcokhoz nyúlnak vissza. A kudarcélmények miatt a gyerkőcök nem szeretnek tanulni, ezért még több kudarc éri őket...

Valóban hatással van a matektudásunk a pénzügyi helyzetünkre?

A pénzügyi tudatosság apostola Robert Kiyosaki, akinek eddig összesen 26 millió példányban jelentek meg könyvei. A Fejleszd pénzügyi IQ-dat - bánj okosabban a pénzeddel c. könyve is izgalmas, hasznos olvasmány, és meglepetésemre még a matekról is szó van benne.

HOSSZÚTÁVON SZÁMÍTHATSZ RÁNK

A Matek Oázis a Bisnode AAA (tripla A) tanúsítványát kapta meg, zsinórban már harmadik éve! Ilyen magas szintű tanúsítvánnyal Magyarországon csupán a cégek 0,63%-a rendelkezik. Ez azt jelzi, hogy velünk a kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata nagyon alacsony.

Van önbizalmad a matekhoz?

Nem elég megérteni a matekot, sikerélményeket kell szerezni ahhoz, hogy átlendülj azon a gáton, amit most érzel a matekkal szemben.

Értem, de a feladatokat mégsem sikerül megoldani...

Sok diákot láttam már, aki bólogatott, hogy érti, de a példákat mégsem sikerült megoldania. Persze, mert nem oldott meg önállóan feladatokat, és így nem derülhetett ki, hogy valójában nem teljesen érti, azaz nem alkalmazás-szinten...

Szülői felelősségünk gyermekünk matekos sikereiben

Az angol Sussexi Egyetem kutatói megvizsgálták, hogy milyen hatások játszanak döntő szerepet a gyerek sikeres iskolai matematikatanulásában. Engem is meglepett, hogy mi a legfontosabb dolog, ami befolyásolja a gyerek eredményességét matekból.

Korábbi írásaink

Félévi