Elolvasom

Nyári matek gyakorlás és pótvizsga felkészítés (TV2 Életmódi 2021.06.28.)

2021. július 02.

Habár a nyár a pihenésé, a rendszeres nyári gyakorlás mégis hasznos lehet a szinten tartásra, vagy a lemaradások pótlására.

Elolvasom

Segítség, megbukott a gyerek matekból! Mit tegyen a szülő, ha megbukik a gyereke, és pótvizsgára kényszerül?

2021. június 30.

Megértem, hogy felkavar, ha kiderül, hogy pótvizsgázni kell gyermekednek. Sok szülő ezt saját kudarcaként éli meg, és csalódottnak érzi magát. Ehhez szeretnék segítséget nyújtani ebben a cikkben.

Elolvasom

Hiszünk abban, hogy egy bukásból még sok jó sülhet ki...

2021. június 14.

Sok szülő azt hiszi, hogy a gyerek azért bukott meg matekból, mert hanyag és figyelmetlen volt. Több ezer gyerek oktatása után rájöttünk, hogy a legfőbb ok az, hogy már sokkal korábban lemaradt és nem értette igazán.

Segítség, megbuktam matekból! Mit tegyél, ha pótvizsgáznod kell?

Az egyetlen valódi bukás, ha feladod. A hibáinkból tanulhatunk, és ez megerősít minket. Bizonyára korábban is voltak már nehézségeid, amit sikeresen megoldottál. Ne ess kétségbe, ha Te is akarod, akkor ezt is ugyanúgy meg fogod tudni oldani. Hogyan?

Matektanár válaszol - Mit kell tudni a matematika pótvizsgáról (vagy javító vizsgáról)?

Ha abba a szörnyű helyzetbe kerültél, hogy gyermekednek pótvizsgázni kell matekból, akkor biztos benned is egy csomó kérdés tolong most. KINEK A HIBÁJA, HA PÓTVIZSGÁZNI KELL A GYEREKNEK?

Pótvizsga Sikerkalauz - "Csak az veszít, aki feladja. A többiek mind győztesek" (Paulo Coelho)

Miért nem sikerült? Miért Te, miért pikkel rád...? Miért ilyen nehéz a matek? ... és még folytathatnánk... De tudod mit? Ezek azok a kérdések, amiken felesleges őrlődni.

A nyári felejtés veszélyei - Kell-e nyáron matekozni?

Egyre több tudományos kutatás foglalkozik a „Nyári amnézia” - a nyári tudásvesztés jelenségével, komoly szakirodalma van már a témának. A vizsgálatok szerint a tanév eleji ismétléssel az ismeretek egy része visszajön ugyan, de a sok munkával megszerzett tudás jelentős része végleg elveszik.

Így használd a Matek Oázis tananyagokat

Összegyűjtöttük azokat a fontos tudnivalókat, amivel a legtöbbet hozhatod ki magadból a Matek Oázissal: hogyan érdemes nézni a videókat, hogyan találod meg a suliban tanult tananyagot, stb.

Hogyan mehet jobban a matek?

Sosem késő a javításhoz. 1-2 óra gyakorlás után, már látni fogod az eredményt!

Nyílt Hétvége (május 7-9.): A legnépszerűbb témakörök ingyenesen!

Egészen vasárnap estig szabadon használhatod a pillanatnyilag legnépszerűbb matek témakörök minden egyes tananyagát. Bízunk benne, hogy ezzel hozzájárulhatunk ahhoz, hogy fölfelé görbítsd az év végi matek jegyedet.

Szabad-e matekozni hétvégén?

Egyesek szerint hétvégén ne tanujon a gyerek: a hétvége a pihenésé, családé, kikapcsolódásé, lelki feltöltődésé. Mások szerint hétközben olyan elfoglaltak a diákok, hogy csak ilyenkor van lehetőség a felzárkózásra, és felkészülni a dolgozatra. Az elméletek helyett lássuk mit mutat a gyakorlat a Matek Oázisban! A valóságban a hét melyik napján tanulnak többet a diákok?

Életmódi Beszélgetések - Matek Oázis (🎥 videó)

Az alábbi videón Földi Katalinnal, a Daylight Média ügyvezető-producerével beszélgettem a Matek Oázissal való tanulás előnyeiről.

[TV2 Életmódi:] Az online oktatás idején milyen segítség működhet jól a matematika tanításban?

Győrfi Pállal beszélgettünk a matektanulásról. Nézd meg a TV2 Életmódi magazin 2021. március 21. adását felvételről.

Így tudunk segíteni a tanároknak a digitális oktatásban

Matematika tanároknak, tanítóknak, fejlesztő pedagógusoknak is a legtöbbet szeretnék segíteni ebben a nehéz helyzetben. Megmutatjuk hogyan használhatják a pedagógusok a távoktatásban a Matek Oázist.

Legfrissebb konzultációs tapasztalataim: Hol vannak az elakadások matekból?

A héten ismét két kisiskolással beszélgettem telefonon. Édesek, aranyosak, és fáj a szívem, hogy máris utálják a matekot, és félnek, amikor be kell jelentkezni online órára. Ezeket a tapasztalatokat szeretném megosztani, és kiutat mutatni - nem csak a kisiskolásoknak.

[VIDEÓ + fotók] Életmódi beszélgetés Győrfi Pállal

Győrfi Pál otthonában jártam, ahol két kislányával matekoztunk és beszélgettünk a Matek Oázisról

[RTL Klub - Reggeli 🥐] Hogyan tud a Matek Oázis segíteni az online oktatásban?

Az RTL Klub Reggeli műsorában arról beszélgettünk, hogy hogyan tudunk segíteni az online oktatásban.

[TV2 Életmódi Plusz:] A matek sok gyerek "mumusa", pedig nem kéne, hogy így legyen

TV2 Életmódi Plusz magazinműsor felvétele. A 11.-es Kis Boglárral beszélgettünk a matematika tanulás nehézségeiről, és azok megoldásáról.

Erre a 3 dologra érdemes odafigyelni a szülőnek, ha komoly elakadásai vannak a gyermeknek matekból

Igaz történet egy harmadikos kisfiúról általános érvényű tanulságokkal, a cikk végén személyes felajánlással.

A legújabb kutatás szerint így lehet a leginkább emlékezni a tanultakra (rádió riport)

A legújabb oktatáskutatás szerint, ha valaki gyorsan és eredményesen akar tanulni, akkor bizony van jobb módszer is az ismétléseknél.

Teljes témakörök ingyenesen! (kódolatlan hétvége)

A kódolatlan hétvége lezárult, azonban sok-sok ingyenesen is elérhető tananyagot találsz jelenleg is a Matek Oázisban. Mutatjuk, hol találod őket.

A legtöbb családban a matekjegy okozza a legnagyobb csalódást (rádió interjú)

Itt a félév vége, a diákok kézhez kapják a félévi bizonyítványaikat. A matek ilyenkor sokszor a neuralgikus pont: A legtöbb családban a matekjegy okozza a legnagyobb csalódást. Mi a baj a matekkal?

Manna FM: Hogyan javítható ki a félévi matekjegy? (rádió interjú)

Itt a félév vége, a diákok kézhez kapták a félévi bizonyítványaikat. A matek ilyenkor sokszor a neuralgikus pont: A legtöbb családban a matekjegy okozza a legnagyobb csalódást. Mi a baj a matekkal?

Mire érdemes figyelni az idén érettségizőknek? (rádió interjú)

Minden vizsgahelyzet stresszes, de az érettségi kiemelkedik ezek közül. Mégis bárkinek van remény egy sokkal szebb bizonyítványra?!

Utálok tanulni - Bence úgy érezte, átcsapnak felette a hullámok

„Alapvetően utálok tanulni” - mondta egyik diákunk a telefonban. Sajnos ezzel manapság nincs egyedül. NEM A TE HIBÁD, ha Te is így érzel, mert az iskolarendszer a mai diákok gondolkodásmódjától, életmódjától, szokásaitól idegen, elavult mintákat követ.

Miért kell matekot tanulni? (Beszélgetés a Mex Rádióban)

Gyakran a szülő-gyerek konfliktus állandó forrása a matektanulás. Mi tehet a szülő? Hogyan lehet ezt feloldani, megszabadulni tőle? Miben más, vagy jobb a korrepetáló magántanárnál az online felzárkóztatás?

[Manna FM rádió riport:] Középiskolai felvételi - A sikeres felkészülésről beszélgettünk

Mit tehetek még szülőként a gyermekem felvételi sikeréért? Létezik-e titkos összetevő, amivel megkönnyíthetjük a gyerekünknek a matekozást? Van még idő? Ezekre és hasonló kérdésekre válaszolunk a matek felvételi kapcsán.

A csinos színésznő esete a matekkal

Danica McKellar mutatós amerikai színésznő. Danica könyvet is írt. De nem a színészi életről, vagy a népszerűség nehézségeiről, hanem valami egész másról: A könyv címe: Math doesn't suck ("Nem nehéz a matek", vagy inkább: "Nem szívás a matek"), ami NewYork Times bestseller lett(!).

Mit jelent a nyitott gondolkodás, és hogyan lehet ezt elérni? (Beszélgetés a Mex rádióban)

Induljunk onnan, hogy vannak zárt és nyitott gondolkodásmódú emberek - és gyerekek is. Nem is hisszük, hogy mennyi minden múlik ezen! Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy az emberek alapvetően két csoportba oszthatók, ha egy nehéz a problémával találják szembe magukat.

Mit tehet a szülő, ha azt szeretné, hogy jó matekos legyen a gyereke? (Beszélgetés a Mex rádióban)

Minden szülő azt szeretné, hogy a gyermeke jó matekos, ügyes, okos legyen a suliban, büszke lehessen rá. Már csak ezért is érdemes lenne tenni ezért, de ennél többről van szó.

A matek szép - bebizonyítom! (Beszélgetés a Mex rádióban)

Jártál már a Prédikálószéken? Ahhoz, hogy valaki meglássa a matek szépségeit, bizony fel kell gyalogolni a hegytetőre. Az a baj, hogy sokan már induláskor, vagy akár félúton bozótosba kerülnek. Elveszítik a kijelölt turistautat, és attól kezdve teljesen kilátástalannak tűnik feljutni a csúcsra…

Érdekel, mit dolgozott gyermeked a Matek Oázisban?

Szülőként jó megoldás lehet, ha eleinte együtt ülsz le gyermekeddel a számítógép elé, amíg rá nem érez az ízére. Azután viszont már önállóan is tud vele haladni, a videókon kívül nem kell neki más segítség. A továbbiakban is gyakorolhatsz szülői (táv)felügyeletet a tanulási napló segítségével.

Otthon könnyebb a matek, mint a suliban? + Tanulási tippek!

Sokan panaszkodnak, hogy otthon minden világos, meg is tudják oldani a leckét, az iskolában azonban valahogy nem sikerül jó jegyeket szerezni. Mi lehet ennek az oka?

TV2 Életmódi: A középiskolai felvételi felkészülésről

Hogyan lehet eredményesen felkészülni a felvételire? A TV2 Életmódi c magazinműsor 2020. november 29-i adásában erről kérdeztek.

Érettségi felkészítés - A tavaly végzettek ajánlásával!

Energizálódj az érettségire! Olvass bele valódi diákjaink valódi véleményeibe!

Gimnáziumi felvételi: 3 gyakori tévhit!!!

A gimnáziumi felvételivel kapcsolatos 3 tipikus tévhitre szeretném felhívni a figyelmedet.

Fekete Péntek helyett...

Nálunk hiába keresed a Fekete Pénteket. Miért?

Önálló és eredményes matekozás a távoktatás idején

A digitális távoktatás idején a Matek Oázisban olyan segítséget találtok, amit 13 éve folyamatosan az önálló otthoni matektanulásra fejlesztünk.

RTL Klub Reggeli: Felvételi kevesebb stresszel és frusztrációval

Az RTL Klub Reggeli című beszélgető műsorában a gimnáziumi matek felvételiről és a felvételi felkészülésről beszélgettünk a műsorvezetőkkel, Peller Annával és Mariannal. Hogyan lehet felkészülni a stresszhelyzetre? Mennyi idő alatt lehet felkészülni? Hogyan erősíthető az önbizalom? Mi van, ha valaki iszonyú lámpalázas? Mi van azzal, akinek hiányosak az alapjai?

Minden évben le kell győzni a sárkányt

A matek olyan, mint a mesebeli sárkány, aminek egy idő után képes kinőni a levágott feje. Hiába harcolunk meg vele, hiába győzzük le, a következő évben újabb feje nő, újabb kihívással kell megküzdeni a diákoknak.

Így lehet megváltoztatni a gyerekek matekhoz való (v)iszonyát [videó]

A TV2 Életmódi magazinjában arról kérdeztek, hogy mi a gond a matekkal, mi a megoldás ha nem megy jól a matek, és végül hogyan lehet a gyerekek matekhoz való viszonyát megváltoztatni.

A SIKERES ÉS ÖRÖMTELI MATEKOZÁS "TITKOS ÖSSZETEVŐJE"

Nem érted, hogy miért menekül gyermeked a matek elől? Hogyan változtathatod át a matektanulást övező frusztrációt és feszültséget örömmé és sikerélményé?

Mitől nehéz a gimnáziumi felvételi vizsga, és hogyan lehet eredményesen felkészülni rá?

Sokan sírva jönnek ki a felvételi vizsgáról, szülők ki vannak akadva.. - halljuk sokszor. Miért ilyen nehéz a matek a gimnáziumi felvételi? Nem igazságtalan ez?

Korábbi írásaink