A 10. osztályos matek veszélyei

amire figyelned kell

Feldolgoztuk a nyári kérdőívekre adott válaszokat, és az eredményéről Neked is tudnod kell! Az első tény, amire érdemes odafigyelni, hogy a tizedikesek átlaga volt a legrosszabb matekból.
Másodiktól nyolcadikig enyhe romlás tapasztalható, kilencedikben volt a legtöbb bukás, tizedikben csökken a bukások száma, de az átlag még nem javul. A 11.-esek egyértelműen javítják a statisztikát, ők már tudják, hogy nagy a tét, közel az érettségi vizsga.

Mi lehet az oka a 10.-es gyenge átlagnak? Talán a felhalmozott hiányosságok, vagy a nehéz, rázós tananyag (másodfokú egyenletek, szögfüggvények, hasonlóság, kombinatorika és valószínűség számítás)?

Te ne hagyd Magad! Ha már most utánajársz annak, amit nem értesz, és kitartóan tanulsz, sokkal könnyebb lesz később is, amikor már a felvételi pontjaidra is gondolni kell. Ha most még lazítanál, később elég nehéz lesz felkapaszkodni a jó jegyért.

Mi a megoldás?

Azt javaslom, hogy először is szilárdítsd meg az alapokat! Ismételd át a legfontosabb 9. osztályos témaköröket, mert ezekre az idén is építkezned kell. A legfontosabb az algebra és az egyenletek, egyenlőtlenségek, de szükség lesz a tavalyi geometriai ismeretekre is, a függvényekről tanultakra és valószínűleg a kombinatorikára is.

Amennyiben a teljes éves felkészítést garantáló 10.-es prémium matek csomaggal készülsz, akkor nagyon komoly, sok videóból álló "Pótold a hiányosságaidat!" modulhoz férsz hozzá a 10.-es oldal alján. Ezzel gyorsan pótolhatod az esetleges eddigi hiányosságaidat.

Mindemellett pedig folyamatosan készülj év közben! Fontos, hogy óráról ­órára értsd, amiről a suliban tanultok, és képes legyél megoldani a kapcsolódó feladatokat, azaz gyakorold a feladatmegoldást is!

Amennyiben a 10.-es videó csomagunkkal készülsz, akkor ha vesztek egy témakört, otthon, a videók segítségével a teljes anyagot át tudod nézni, az alapoktól indulva (az első videótól), szépen sorban.

Interaktív videóinkkal könnyen, a saját tempódban, saját otthonodban, türelmes tanárral tanulhatsz.

Talán ciki magántanárhoz járni matekozni, talán lusta vagy írogatni. Itt nem szól Rád senki, Magad oszthatod be az idődet, és közben még csokit is majszolhatsz - csak vigyázz a gépre!

Év végén szeretnék Neked gratulálni! Cáfolj rá a statisztikára!

De vigyázz, mert még megszereted a matekot :)