Tananyagok Vásárlás Vélemények Írásaink
Belépés
Tananyagok
Vásárlás
Vélemények
Írásaink
Gyakran Ismétlődő Kérdések
Kérdezz-Felelek
Belépés
Regisztráció
.
IsmeretlenCCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
ID Profil

Rendeléseim
Jogosultságaim
Dicsőségfal
Kilépés
Kilépés

11.-es matek - Javíthatsz!

Érdemes odafigyelni!

Feldolgoztuk a nyári kérdőívekre adott válaszokat, és ezt most megosztjuk Veled is. Kezdjük a jó hírrel: a 11.-esek átlaga matekból javulást mutat a 10. évfolyamhoz képest.

Hurrá! Lehet, hogy Te is jobb eredményre számíthatsz! (?)

Kicsit részletesebben: Másodiktól nyolcadikig szinte folyamatos romlás tapasztalható a jegyekben. Kilencedikben van mindig a legtöbb bukás, aztán tizedikre kezdik összeszedni magukat a diákok. A tavalyi 11.-esek egyértelműen javítják a statisztikát. Lehet, hogy azért, mert ők már tudták, hogy nagy a tét, közel az érettségi vizsga.

És Te hogy vagy ezzel? Belehúztál Te is, vagy egyszer csak azt veszed észre, hogy a többiek húznak el mellőled?

Biztos tudod, hogy a 11. osztályban kapott év végi jegy már beleszámít a felvételibe is. Sokat nyerhetsz vagy veszíthetsz. (Mit szeretnél?) Ráadásul a 11.-es év végi jegy "hatással van" az érettségi jegyre is!! A statisztikák szerint a tendencia általában lefelé mutat, vagyis kevesen javítanak az érettségin a 11.-es jegyhez képest (persze előfordulnak üdítő kivételek, de hát a statisztika a többségről szól).

Érdemes tehát dolgozni az idei matek eredményeden. Ami sajnos nem könnyű, mert az idei anyagban van a középiskolás matek színe-java: logaritmus, trigonometria és koordinátageometria - a legnehezebb tananyagrészek. De ha odafigyelsz és következetesen tanulsz, akkor van esélyed - látod, még javítani is!

Én azt mondom, ne hagyd Magad! Az alábbit javaslom:

Először is tedd rendbe, és szilárdítsd meg az alapokat! Ismételd át a legfontosabb 10. osztályos témaköröket, mert ezekre az idén is építkezned kell: gyökvonás; másodfokú egyenletek és társaik; függvények; szögfüggvények; geometria.

Amennyiben a teljes éves felkészítést garantáló 11.-es prémium matek csomaggal készülsz, akkor nagyon komoly, sok videóból álló "Pótold a hiányosságaidat!" modulhoz férsz hozzá a 10.-es oldal alján. Ezzel gyorsan pótolhatod az esetleges eddigi hiányosságaidat.

Mindemellett pedig folyamatosan készülj év közben! Fontos, hogy óráról-órára értsd, amiről a suliban tanultok, és képes legyél megoldani a kapcsolódó feladatokat, azaz gyakorold a feladatmegoldást is. (Már említettem, hogy ebben a tanévben különösen nehéz témaköröket vesztek, ezért még fontosabb, hogy ne maradj le! Sőt, nem elég, ha érted a dolgokat, amíg nem tudod egy-két példán önállóan(!) alkalmazni, addig nem lehetsz nyugodt, a tudásod még kevés lesz a továbblépéshez.)

Amennyiben a 11.-es videó csomagunkkal készülsz, akkor ha vesztek egy témakört, otthon, a videók segítségével a teljes anyagot át tudod nézni, az alapoktól indulva (az első videótól), szépen sorban. Méghozzá úgy, hogy közben folyamatosan gyakorolhatsz is.

Interaktív videóinkkal könnyen, a saját tempódban, saját otthonodban, türelmes tanárral tanulhatsz. Használd ki "A hét legnépszerűbb videója" ingyenes sorozatot, és meglátod, mennyivel egyszerűbben meg tudod tanulni a matekot a videókról, mint az órán! (Persze, ha előfizető vagy, akkor nem kell az ingyenes videóra várnod, mindig azt az anyagot tudod megnézni, amire épp szükséged van.)

Talán ciki magántanárhoz járni matekozni, talán lusta vagy írogatni. Itt, a számítógépnél nem szól Rád senki, Magad oszthatod be az idődet, és közben még csokit is majszolhatsz - csak vigyázz a gépre!

Év végén szeretnék Neked gratulálni!

De vigyázz, mert még megszereted a matekot :)